Selecciona tus entradas
Descripción del evento
α és una obra que neix d'un procés de creació col·lectiva amb joves de Lloret de Mar, acompanyats per Omar Morán (Xile) i Cia. Monte Isla (Catalunya), en col·laboració amb Casa d'Infants de Lloret i Tarda Jove. Durant el mes de maig, ens hem submergit en pràctiques de joc escèniques on s'han compartit històries i experiències des de la mirada de la joventut. Aquest és un espai perquè siguin ells, elles i ellis les que prenguin l'acció de dir qui són, què els passa, com es veuen a sí mateixes i al món. Un lloc per a mirar i ser mirats d'una altra manera, on la ficció sigui una porta per al desig, la ràbia, la frustració, el crit i el ball. Per a deixar-nos portar pels paisatges de la memòria i del nostre dia i dia:
un ring de lluita, un podcast adolescent, un tik tok frenètic, una motxilla plena de pedres, o de pomes, una discussió molt llarga, una pel·lícula de Disney, una traïció amorosa, un partit de futbol, o de ping-pong, una haka al pati del col·legi, una abraçada, sushi, odio caminar, un saló i un menjar familiar, perquè fa mal el que fa mal, ‘this is me’.
O només, una casa i un parc com a punt de trobada.
Monte Isla la formen Adrià Girona, Andrea Pellejero i Rut Girona. La companyia investiga en les seves peces la idea de paisatge. A partir d’aquest concepte ha desenvolupat una sèrie de pràctiques que tenen a veure amb la coreografia inerta, és a dir, tot el que participa en la posada en escena i no és un cos humà: la tècnica teatral, l’espai de representació, l’escenografia i l’attrezzo. Aquesta investigació ha donat lloc a tres peces que conformen la Trilogia sobre el paisatge: ‘Allí donde no estamos’, ‘Donde empieza el bosque acaba el pueblo’ i ‘Escuchas del paisaje’. En aquestes tres peces, Monte Isla posa en joc un temps contemplatiu, invitant-nos a mirar un paisatge escènic. El punt de vista de l’espectador articula aquests dispositius teatrals on la mirada està al centre de l’experiència. El 2024 van estrenar ‘Un cuerpo sin talento’ al Festival Grec. A partir d’aquesta peça obren una línia d’exploració al voltant del concepte dels titelles expandits i el cos com a material escènic, que continúa el 2025 amb el ‘Díptico sobre la imagen: Cuerpo de baile’ i ‘Theatrum Mundi’. Monte Isla està establerta a Breda, una petita localitat de Catalunya, amb la intenció de descentralitzar les seves pràctiques. El 2023, van cofundar el festival Això al poble no li agradarà, juntament amb diverses estructures culturals i companyies de la província de Girona.
Omar Morán és actor, director i professor, Llicenciat en Arts amb menció en Actuació Teatral d’U.ARCIS i Magíster en Estudis Teatrales de la U.Autònoma de Barcelona. Ha dirigit una desena d’espectacles d’autores com Luis Bárrales, Jean Cocteau, Thomas Bernhard i Rafael Spregelburd, a més de desenvolupar-se com a actor en teatre i televisió. En el camp de la investigació s’ha especialitzat en mètodes de construcció del discurs testimonial i el traball amb arxius i comunitats. Els seus treballs en aquest camp són ‘Perro Suelto’ (Iberescena, España-Chile, 2014-2015), ‘Bibliotecas Humanas Migrantes’ (Universidad de Valencia, España 2013), ‘Medium, Chile Estalla a la Distancia’, treball seleccionat per girar a ‘Rutas Iberoamericanas de Teatro’, Espanya 2020-2024), ‘El Cuerpo de la Protesta’ (Nau Ivanow, Barcelona i Teatro Biobio, 2020-2022) i ‘Habitar la Casa’ (GAM, 2024). Ha estat professor d’interpretació i direcció en diverses escoles de teatre a Santiago. Actualment, realitza tallers de formació sobre cocreació ciutadana i testimonis.
Més informació a aixoalpoblenoliagradara.cat
Política de acceso