Sélectionnez vos billets
Description de l'événement
És el poder una força natural o un simple artifici? Cridaran les pedres pren la imatge de la boca de l’infern per analitzar els mecanismes escenogràfics que configuren les relacions de poder en el nostre entorn.
Una invitació a entrar, durant uns breus instants, en aquesta boca de l’infern i assistir a les lògiques poètiques que el poder pot oferir en el nostre temps. Es tracta d’invertir la funció original amb què els seus inventors medievals la dotaren —com a eina per implementar la por i la dominació— i transformar-la en un espai de laboratori, un espai virtual on entendre que darrere el fum que es filtra entre els narius de la bèstia, de les dents i pells amenaçadores, i de la pudor fètida que ens penetra, hi ha bastidors coberts de teles, politges i un exèrcit de tècnics que donen vida al monstre.
Urati Laboratori vol generar un hàbitat on, per un moment, el poder es faci visible en els seus entramats estètics, corporals, emotius i sensorials. Per fer-ho, parteixen de la materialització de la virtualitat, com la boca de l’infern dels nostres temps.
Escenografia i autoria: Urati laboratori Llum: Albert Chamorro Plàstica escènica: Marta Lofi Disseny sonor i tècnic: Sergio Camacho Assessorament direcció escènica i dramatúrgia: Úrsula Tenorio Producció: Urati laboratori Col·laboradores del projecte: Acompanyament filosòfic: Ingrid Guardiola Acompanyament artístic: Núria Güell Acompanyament a la producció: Helena Fabrés Amb el suport de Nau Ivanow (Despertalab 2023) i Beques Barcelona Crea 2023
Urati laboratori neix l'any 2020 amb l'objectiu de formar un laboratori d'investigació artística enfocat en la creació des de l'àmbit escenogràfic. Treballen en processos de creació llargs on l'objectiu principal no és la presentació de propostes tancades, sinó la investigació a partir de conceptes comuns. Les membres de la companyia provenen dels marges de l'escena: són escenògrafes, artistes plàstics, sonors i literaris, creadores audiovisuals, investigadores tecnològiques i teòriques de la filosofia. El seu treball parteix de l’escenografia en confluència amb les arts visuals, la literatura, la investigació sonora i l’experimentació tecnològica. A partir d’un posicionament sobre el context social, les nostres propostes busquen generar espais autònoms que esdevinguin un hàbitat per al públic on es difonen les fronteres entre la realitat i la virtualitat.
Més informació a L'Animal a l'esquena i a aixoalpoblenoliagradara.cat
Politique d'accès